Brancoy:n asiantuntijat katsovat tietokoneelta, miltä Shopify Markets näyttää.

Shopify Markets tuo ketteryyttä kansainvälistymiseen

Shopify Markets tuo ketteryyttä kansainvälistymiseen

Shopify Markets on nyt saatavilla myös Suomessa. Kyseessä on työkalu, jonka avulla hallinnoit kauppojasi yhdellä alustalla sekä kiihdytät yrityksesi kasvua kansainvälisillä markkinoilla. Millaisesta työkalusta on kyse ja mitä se maksaa? Mitä ongelmia se ratkaisee? Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin Shopify Marketsiin.

Shopify markets kuviteltuna

Mikä on Shopify Markets?

Shopify Markets on Shopifyn hallintajärjestelmä, joka auttaa kauppiaita laajentamaan liiketoimintaansa uusille markkinoille keskitetysti. Työkalun avulla voidaan tunnistaa, määrittää, julkaista, optimoida sekä hallinnoida globaaleja markkinoita yhdestä kaupasta.

Pelkästään Suomessa oli vuonna 2020 Tilastokeskuksen mukaan 368 622 yritystä. Näistä yrityksistä jopa 94,3 prosenttia oli alle 10 henkeä työllistäviä yrityksiä. Lukuisat verkkokauppiaat sekä kivijalkakauppiaat lukeutuvat juuri tähän kokoluokkaan.

Nämä pienet ja nopeakasvuiset yritykset luovat paljon esimerkiksi uusia työpaikkoja. Vaikka osaamista jalostetaan erityisesti pienemmissä yrityksissä, tarvitaan myös vankkoja kansainvälisesti kasvavia yrityksiä.

Monien kauppiaiden tavoitteena on oman tuotteen myyminen sekä testaaminen uusilla markkinoilla. Monesti oma tuote on laadukas, ja brändi tunnettu mutta pääasiassa vain paikallisesti. Siksi kansainvälistymiseen liittyvät eri osa-alueet saattavat aiheuttaa haasteita.

Erityisesti Shopify Marketsin tekniset ominaisuudet helpottavat kansainvälisille markkinoille jalkautumista. Näkemyksemme mukaan Shopify-alustan suosio tulee kasvamaan entuudestaan Shopify Marketsin myötä. Tämä trendi on nähty jo Ruotsissa, jossa Shopify Markets aukesi syksyllä 2021 ja sen jälkeen Shopify-kaupat ovat lisääntyneet noin 52 prosenttia.

Mitä ongelmia Shopify Markets ratkaisee?

Shopify Markets ratkaisee ongelmat kielikäännösten, useilla eri alustoilla olevien verkkokauppojen ja logistiikkakeskusten hallinnoinnin sekä yksittäisen maan SEO-optimointien kanssa. Shopify Marketsin avulla luot ketterästi erilaisille ostajasegmenteille sekä eri maan markkinoille räätälöityjä ostokokemuksia.

Erityisesti kauppiaille, joilla on verkkokauppoja ja liiketoimintaa useassa eri maassa, suosittelemme Shopify Marketsia: sen avulla jää vain yksi hallittava kauppa useita markkinoita kohden.

Shopify Marketsin ominaisuudet:

 • Valuutat
 • Kieliversiot
 • Kansainväliset domainit ja SEO
 • Maksutavat
 • Tullit ja tuontimaksut
 • Markkinoiden optimointi
 • Muokattavat markkina-alueet
 • Oma hinnoittelu markkinakohtaisesti
 • Oma sisältö markkinakohtaisesti (tulossa)
 • Tuotteiden ja valikoiman vaihtelu maittain (vaatii teknistä osaamista)
 • Markkinakohtainen varastonhallinta (tulossa)

Shopify Marketsin hyödyt:

 • Vähennät työtä moninkertaisesti, kun muutoksia tai korjauksia ei tarvitse tehdä usealle sivustolle
 • Vältyt monimutkaisilta integraatioilta, kun sinun ei tarvitse yhdistellä useampia myymälöitä
 • Mittaat sekä analysoit eri kauppapaikkojen tulokset yhdestä paikasta
Shopify marketsin kieliominaisuuksia havainnollistettuna

Kuinka paljon Shopify Markets maksaa?

Shopify Markets on saatavilla kaikkiin kuukausisopimuksella toimiviin Shopify-kauppoihin. Tietyt ominaisuudet sisältyvät vain kalliimpiin kuukausisopimuksiin.

Jotta voit myydä useammalla eri kielellä, tarvitset vähintään Basic-tason kuukausisopimuksen sekä yhteensopivan teeman. Vaihtoehtoisesti tarvitset kolmannen osapuolen sovelluksen, joka mahdollistaa monikielisen myynnin.

Lisäksi, jos haluat määrittää sekä hallinnoida hintoja markkinakohtaisesti eri valuutoilla, tarvitset vähintään Advanced-tason sopimuksen. Muutoin hinnat eri valuutoissa määräytyvät vallitsevan valuuttakurssin tai manuaalisesti lukitun kurssin mukaisesti.

Mitä seuraavaksi?

On innostavaa saada Shopify Marketsin kattavat ominaisuudet myös Suomeen ja päästä hyödyntämään jo muissa Pohjoismaissa tunnistettuja etuja. Tiedostamme kansainvälisen myynnin sekä kansainvälistymisen tuomat haasteet, mutta haluamme osaltamme olla tuottamassa ratkaisuja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Mikäli olet kiinnostunut kansainvälisestä myynnistä tai teemasi soveltuvuudesta monikieliseen markkinaan, ota meihin rohkeasti yhteyttä.

 

Brancoy toimitusjohtaja Samuli Ala-Kasari mustassa hupparissa.

Asiantuntija apunasi