Shopify-sivulla Glacier Roast Coffee -tuote alennetulla tilaushinnalla, ostosvaihtoehtojen ja tilausnapin kanssa.

Shopify Winter Editions ’24: Parhaat uudistukset PK-yrityksille

Shopify Winter Editions ’24: Parhaat uudistukset PK-yrityksille

Shopify jatkoi perinnettään päivitysten saralla tuoden markkinoille joukon innovatiivisia päivityksiä nimeltään Shopify Editions. Vuodesta 2022 lähtien julkaistut versiot on suunniteltu tukemaan kauppiaita, kumppaneita ja kehittäjiä, tarjoten entistä tehokkaampia työkaluja verkkokaupan kasvattamiseen ja kehittämiseen. Tässä kertaus aiempiin sekä uusimpaan Shopify Winter Editions teemaan:

Connect to Consumer: Julkaistiin laajentamaan asiakaskuntaa, kasvattamaan konversioita, rakentamaan vahvempia suhteita ja skaalaamaan yrityksiä asiakaslähtöisellä strategialla.

Built to Last: Tarkoituksena ohjata brändin kasvua ja tavoittaa uusia asiakkaita, korostaen kestävyyttä ja tarjoten työkaluja pitkäaikaiseen brändin kehittämiseen.

Imagine My Business: Esitteli yli 100 tuotepäivitystä, tarjoten katsauksen muuttuvaan liiketoimintaympäristöön ja osoittaen Shopifyn sitoutumisen pysyä ajan tasalla teknologiasta ja asiakaskäyttäytymisen muutoksista.

Foundations (Winter Editions '24): Paljastettiin yli 100 päivityksen voimin vahvistamaan Shopifyn perustaa ja tarjoamaan tehokkaampia työkaluja. Foundations lupaa syventää ymmärrystä asiakkaiden tarpeista ja kehittää liiketoimintaa kestävästi.

Rikkaampi ja monipuolisempi tuotehallinta

Shopify Winter Editionsin yksi merkittävimmistä päivityksistä oli tuotemallin päivittäminen. Tulevaisuudessa pystyt hallitsemaan yhä monimutkaisempia sekä laajempia tuotekokonaisuuksia.

Uusi tuote-API mahdollistaa jopa 2000 variantin käyttämisen monimutkaisempien luetteloiden tukemiseksi aikaisemman 100 variantin sijaan. Tämä ominaisuus tulee saatavilla vuoden 2024 aikana. Lisäksi rikastetulla tuotetiedolla yhdistät ketterästi kategorian monipuolisten ominaisuuksien joukkoon, millä helpotat tuotteiden luomista, luokittelua sekä järjestelyä. Laadukkaammalla kategorisoinnilla optimoit tuotteidesi löydettävyyttä niin kaupassasi kuin hakukoneissa.

Eri värisiä uimahousuja leijumassa ilmassa

Shopify Combined Listings App

Shopify Combined Listing appin avulla kauppiaat voivat myydä helpommin tuotteita, joissa on useita vaihtoehtoja. Yhdistettyjen listausten ansiosta tuotteet, joita on saatavilla useissa väreissä, materiaaleissa tai mitoissa, on nyt helpompi tarjota asiakkailleen parempi, enemmän konversioita tuottava asiakaskokemus. Jokaisella variantilla voi näin ollen olla oma tuotekortilla näytettävä kuvakokoelma, URL-osoite sekä varianttikohtainen julkaisumahdollisuus. App on saatavilla vain Plus-lisensseille.

Tekoäly liiketoiminnan tukena

Viimekertaisessa Editionissa julkaistu Shopify Magic laajenee vuoden 2024 aikana kuvankäsittelyn puolelle. Shopify Magic tekoälytyökalu auttaa kauppiaita luomaan ammattimaisia tuotekuvia, poistamaan olemassa olevien kuvien taustan ja luomaan sille uuden taustan välittömästi avainsanoja hyödyntäen.

Semanttinen haku

Toinen tekoälyllä toimiva ominaisuus on semanttinen haku, joka pyrkii ymmärtämään asiakkaan haun taustan tarkoitusta. Ominaisuus käyttää hauissa myös tuotteen kuvauksia sekä tuotetietoja antaakseen laadukkaampia tuotesuosituksia. Ominaisuus on käytettävissä vain Plus-kauppiaille, ja toistaiseksi edellytyksenä on myös englannin kielisyys.

Esimerkki miltä tuotevalikoima näyttää

B2B

Viimekerroilla hurjasti kehittynyt Shopify B2B tarjoaa mahdollisuuden yhä monipuolisemmille myyntiprosesseille. Päivitetyillä työntekijäoikeuksilla voit jakaa myyntiedustajillesi vain oikeudet tehdä tilauksia sekä katsoa asiakaskohtaista tietoa vain heille kuuluville asiakkaille. Näin ollen myyjät saavat työkalun asiakkuuksien hoitoon sekä ketterämpään myyntiin. Tämän lisäksi kasvaneen Shopify B2B suosion vuoksi teemakauppaan julkaistaan B2B liiketoiminnan edellytyksille suunniteltu oma teema, Trade.

Uusien ominaisuuksien esittelyä

Maailman tehokkain kassa

Tutkitusti maailman paras kassa kehittyi edelleen. Uusi Shopify Checkout laajennus tarjoaa paremmat mahdollisuudet kustomoida kassaa. Päivityksessä kassa sai 14 uutta API sekä UI komponenttia, jonka lisäksi voit kustomoida kassaasi yli 90 uudella ekosysteemin appilla, jotka mahdollistavat mm. lisämyynnin sekä kanta-asiakasohjelmat. Lisäksi kustomointi laajentui myös kiitos ja tilaus -sivuille. Kuten aiemmin, tämä on saatavilla vain Plus-lisensseille.

Ominaisuuksia useimmille kauppiaille

Julkaisu piti sisällään monia kevyempiä toiminnallisuuksien parantelua käyttäjien näkökulmasta. Usein isoimmat uudet ominaisuudet tulevat ensiksi Plus-asiakkaille tai erikseen pyydettäessä liiketoimintoihin, jonka kautta käyttöoikeuksia laajennetaan myös isommalle kohdeyleisölle. Viimekertaisessa Editionsissa julkaistu Shopify Subscription app on nyt käytettävissä täydellä tehokkuudella, ja Shopify Bundelsin tuotetarjontaa laajennettiin 10 tuotteesta 30 tuotteeseen. Lisäksi Shopify Winter Editions ’24 toi uusia monipuolisempia mahdollisuuksia meille teknisimmille kumppaneille luoda automaatioita sekä parantaa organisaatiosi sekä asiakkaidesi käyttäjäkokemusta heille relevanteissa kanavissa.

Jokainen Shopify Editions -päivitys heijastaa yrityksen sitoutumista innovaatioon ja käyttäjäkeskeiseen kehitykseen. Kauppiaat voivat odottaa entistä parempia työkaluja, lisää tehokkuutta ja uusia mahdollisuuksia luoda menestyvä verkkokauppa. Shopify on erinomainen kumppani takaamaan menestystä sekä verkkokauppiaiden että toimistojen osalta. Aloitetaan siis yhteistyö kohti kilpailukykyisempää liiketoimintaa!

Brancoy toimitusjohtaja Samuli Ala-Kasari mustassa hupparissa.

Asiantuntija apunasi