Valkoisessa paidassa Brancoy Oy:n perustajajäsen Arttu Hietala ja punaisessa paidassa Svea Payments Oy:n Sirkku Jauhiainen.

Verkkokaupan maksamisen trendit ja tulevaisuus - Svea Payments

Verkkokaupan maksamisen trendit ja tulevaisuus - Svea Payments

Verkkokauppojen markkina maksamisen suhteen on kokenut useita merkittäviä muutoksia viime vuosina. Viime vuosina maksutavat ovat monipuolistuneet ja tarjolle on syntynyt paljon uusia maksutapoja. Mobiilimaksaminen on kasvanut räjähdysmäisesti ja maksamisen turvallisuuteen on panostettu paljon mm. kaksivaiheisen todennuksen suhteen. Verkkokauppiaat haluavat panostaa vahvasti saumattomaan ja sujuvaan maksukokemukseen ja tehdä maksamisen helpoksi. Kaupat, jotka panostavat myös kansainväliseen kauppaan, ovat joutuneet miettimään kohdemaiden tunnettuja maksutapoja ja valuuttoja.


Me olemme tutkineet viime aikoina vahvasti dataan pohjautuen maksamisen murrosta ja halusimmekin haastatella kumppanimme Svea:n Senior Partneria Sirkku Jauhiaista Svea Paymentsistä ja maksamisen murroksesta. Svea Payments on johtava maksupalveluiden tarjoaja, joka mahdollistaa yrityksille turvallisen ja monipuolisen maksamisen verkkokaupoissa. Heidän palvelunsa auttavat yrityksiä tarjoamaan asiakkailleen joustavia maksutapoja, parantamaan maksuturvaansa ja hallinnoimaan maksutapahtumia tehokkaasti. Yhdessä Svea:n kanssa olemme pystyneet tarjoamaan kattavammin ja laajemmin maksupalveluita yrityksen elinkaaren suhteen.

 

Brancoyn ja SVEA Paymentsin edustajat sohvalla juttelemassa

 

 1. Kenelle Svean maksutavat on kohdistettu ja mitä hyötyä niistä on?

Svea tarjoaa kattavan maksutapavalikoiman verkkokauppaan sis. pankki-, kortti- ja mobiilimaksut sekä myynnin rahoituksen (laskun ja erämaksun). Yritysten väliseen kauppaan on tarjolla myös yrityslasku, joka sisältää myös osto-oikeusrekisteripalvelun. Voidaankin sanoa, että Svean tarjoamat maksutavat sopivat kelle tahansa. Eri maksutapojen käyttöaste kuitenkin riippuu hyvin pitkälti tilausten summista. Myynnin rahoituksen tarjoaminen verkkokaupassa nousee tärkeään rooliin erityisesti silloin, kun tuotevalikoima painottuu arvokkaampiin tuotteisiin, jolloin asiakkaalle voidaan tarjota maksu hänelle sopivissa kuukausierissä. 

 2. Mitä trendejä tällä hetkellä maksamisen kanssa on?

Koska kuluttajat odottavat maksamisen olevan helppoa, vaivatonta ja joustavaa kaikissa kanavissa, kauppiaiden on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää tarjota asiakkaillensa monipuoliset maksutavat sekä verkossa että kivijalkamyymälöissä. Lisäksi maksamisen tulee olla turvallista. Kehityksen keskiössä on tällä hetkellä mobiilimaksaminen ja digitaaliset lompakot.

 3. Maksamisen tulevaisuus: Mitä kauppiaiden (etenkin huonekalu-ala) kannattaa huomioida nyt?

Yleinen taloustilanne ja inflaatio näkyy myös huonekalu-alalla. Maksamisen näkökulmasta kauppiaiden tulisikin tarjota asiakkailleen erämaksumahdollisuutta ja hyödyntää myös erilaisia maksuaikakampanjoita, niin verkossa kuin kivijalkamyymälöissä. On huomattu myös, että ostosten keskiostosta on saatu nostettua oikeanlaisilla erämaksu vaihtoehdoilla.

Yhteenveto

Verkkokauppojen maksamisen markkina on kokenut merkittäviä muutoksia viime vuosina. Maksutavat ovat monipuolistuneet ja uusia vaihtoehtoja on tullut tarjolle. Mobiilimaksaminen on kasvanut suuresti, ja maksamisen turvallisuuteen on panostettu kaksivaiheisen todennuksen avulla. Verkkokauppiaat pyrkivät tarjoamaan saumattoman ja sujuvan maksukokemuksen asiakkailleen, samalla panostaen kansainväliseen kauppaan ja kohdemaiden tunnettuihin maksutapoihin ja valuuttoihin.

Svea Payments on johtava maksupalveluiden tarjoaja, joka mahdollistaa yrityksille turvallisen ja monipuolisen maksamisen verkkokaupoissa. Heidän palvelunsa auttavat yrityksiä tarjoamaan asiakkailleen joustavia maksutapoja, parantamaan maksuturvaa ja hallinnoimaan maksutapahtumia tehokkaasti. Svean tarjoamat maksutavat sopivat kaikenlaisille yrityksille, ja niiden käyttöaste riippuu tilausten summista. Myynnin rahoitus nousee tärkeään rooliin erityisesti arvokkaampien tuotteiden osalta, mahdollistaen maksun kuukausierissä. 

Yhdessä partnerimme Svea:n kanssa rakennamme vankkaa ja asiantuntevaa palvelua maksamiseen liittyvään viitekehykseen!  

Brancoy toimitusjohtaja Samuli Ala-Kasari mustassa hupparissa.

Asiantuntija apunasi